TOP
Image Alt

Divni prizori i ukusni zalogaji (Planinarenje Kučkim planinama)

Divni prizori i ukusni zalogaji (Planinarenje Kučkim planinama)

/ per person
(0 Reviews)

Rezime ture:

Uživajte u izvrsnom dnevnom pješačenju među prelijepim Kučkim planinama, uz predivan pogled na planinska jezera i ručak spremljen od svježih sastojaka koje ste lično sakupili tokom puta. Pješački dio ture je dug 11km, sa približno 450m uspona i 350m spusta i smatra se srednje teškim.

Učestvujući na ovoj turi, podržavate zaštitarske aktivnosti koje sprovodi CZIP, BirdLife partner u Crnoj Gori.

 

Opis ture:

Rani polazak iz Podgorice i nakon putovanja od približno sat vremena dolazak na Bukumirsko jezero, koje se nalazi na 1443mnv. Ovo ledničko jezero je dom endemskim vrstama, kao što je triton, reptil poznat i kao Tritus alpestris montenegrinus. Jezero je takođe i polazna tačka pješačkog dijela naše ture. Od jezera pratimo stazu koja će nas postepeno voditi sve više i više, usput prolazeći prelijepim pašnjacima među impresivnim vrhovima Kučkih planina. Tokom pješačenja prolazićemo pored tradicionalnih planinskih katuna, a naš vodič će nam pričati o tradicionalnom načinu života u planinama. Nakon što prođemo kroz katun Širokar, doći ćemo do prelijepog vidikovca sa kog se pruža fantastičan pogled na Rikavačko jezero i planine koje ga okružuju. Nakon kratke pauze na vidikovcu, nastavljamo sa šetnjom i polako se spuštamo prema katunu Mokra, gdje smo planirali završetak pješačkog dijela ture. Tu nas čeka naš vozač, i nakon kratke vožnje, ponovo dolazimo na Bukumirsko jezero, gdje smo planirali ukusan ručak. Ručak spremamo zajedno sa našim vodičem, po starim receptima i od svježih namirnica, a neke od njih, kao što su pečurke, koprive, šumski plodovi i sl., ćemo pokušati prikupiti tokom šetnje (ne možemo garantovati da ćemo tokom šetnje prikupiti dovoljno namirnica, pa će neke biti unaprijed pripremljene). Vrijeme nakon ukusnog obroka možemo iskoristiti da detaljnije istražimo okolinu ili čak za kupanje u Bukumirskom jezeru. Povratak u Podgoricu je planiran u kasnim popodnevnim časovima.

 

Dress code i neophodna oprema:

Udobna planinarska obuća (gojzerice), jakna otporna na vjetar/kišu, flaša sa vodom, naočare za sunce i šešir, krema za sunčanje, rezervna majica i čarape, planinarski štapovi, grickalice za put, kupaći kostim, peškir.

 

Šta je sve uključeno?    

Prevoz, ručak, usluge planinskog vodiča.

 

Šta nije uključeno?        

Piće, napojnice, putno osiguranje, ostali troškovi lične prirode.

  • Departure
    Podgorica
  • Departure Time
    7:00

Reviews Scores and Score Breakdown

Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies

0.0
Rating 0
You don't have permission to register
0

Your Cart