TOP
Image Alt

O nama

Zašto putovati s Monticolom?

Monticola d.o.o. se bavi organizacijom bird-watching tura u Crnoj Gori i okolnim zemljama.

Nudimo posebno organizovane, visokokvalitetne ptičarske ture i različite vrste ekoturističkih aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama u okruženju, vođene od strane iskusnih vodiča, strastvenih ljubitelja prirode. Surađujemo s lokalnim turističkim privrednicima, sve sa ciljem da Vam pružimo autentično iskustvo uz podršku lokalnoj ekonomiji. Vjerujemo da turizam prihvatljiv za životnu sredinu može pomoći u poboljšanju života lokalnih zajednica, kao i podići svijest o važnosti očuvanja prirode.

Monticola doo je u vlasništvu CZIP-a (BirdLife u Crnoj Gori), što znači da se cjelokupni profit kompanije sliva u zaštitu ptica i prirode. Ovaj model omogućava razvoj jakih lokalnih operatera ekoturizma i mehanizam za prikupljanje sredstava za BirdLife partnere. Učestvujući u turama koje organizujemo, podržavate aktivnosti očuvanja životne sredine koje sprovodi CZIP.

Monticola doo posluje pod licencom br. 594, koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore.

 

CZIP

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) je nevladina organizacija, koju je 2000. godine osnovala grupa strastvenih ornitologa iz Republičkog zavoda za zaštitu prirode, Prirodnjačkog muzeja, JP Nacionalni parkovi i studenata Prirodno-matematičkog fakulteta iz Podgorice.

Misija CZIP-a je zaštita ptica i drugih životinjskih i biljnih vrsta, njihovih staništa, sprovođenje monitoringa biodiverziteta Crne Gore, edukacija građana, popularizacija i promocija naučnih istraživanja, kao i saradnja sa drugim organizacijama, koje se bave zaštitom prirode. Krajnji cilj nam je postići harmoniju između ljudi i prirode, kao i razvoj zasnovan na principima održivog korištenja resursa.

Tokom godina uspješno smo implementirali veliki broj projekata vezanih za životnu sredinu, a za to smo 2013. godine dobili i Green Star, nagradu za javni angažman i završene projekte koju dodjeljuje Agencija za zaštitu životne sredine, Arhus centar Crne Gore i Organizacija za Bezbjednost i saradnju – OEBS.

CZIP je član nekoliko mreža nevladinih organizacija i potpisnici smo Memoranduma o saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Solanom “Bajo Sekulić” Ulcinj, TO Ulcinj, Kancelarijom za održivi razvoj, Opštinom Plužine i Opštinom Tivat. CZIP je takođe ponosan član IUCN-a i BirdLife International.

Dobri i prijateljski nastrojeni vodiči. Vožnja brodom na Skadarskom jezeru, hotel Venezia, posjeta farmi magaraca. Ryhänen
Nažalost, bilo je veoma kišovito tokom naše ture. Plan ture je bio jako dobro napravljen, osim prirode vidjeli smo i veoma zanimljiva mjesta važna za kulturu. Vodiči su cijelo vrijeme bili pozitivni i aktivni. Hvala svima!!! Riitta
Bilo je jako zanimljivo i informativno. Djeca su bila oduševljena. Svi smo se jako lijepo zabavili. Anatoly

Želite da saznate više?

You don't have permission to register
0

Your Cart

This site is registered on wpml.org as a development site.